Geld & zo

Besparen op boodschappen met deze 9 handige tips.

boodschappen doen wordt leuk.

besparen boodschappen

Besparen op boodschappen.

Besparen op boodschappen kan echt als je  ervoor kiest het anders aan te pakken. Sinds vorig jaar is het voor ons een ‘sport’ geworden om ons budget voor boodschappen niet te overschrijden.  En dat lukt ons erg goed! Daar moeten we natuurlijk wel iets voor doen.

Hoe bespaar ik op boodschappen?

Dat kan op veel manieren. Wat ik allemaal wel niet doe om geld te besparen op mijn boodschappen. Dat gaat soms best ver, maar het levert me altijd iets op. G E L D! Dit kan ik opzij zetten voor de verschillende doelen die ik me gesteld heb. Het maakt niet uit hoeveel je bespaart. Alle kleine beetjes helpen. 100 kleine besparingen leveren een groot bedrag op.

Ieder heeft zijn eigen manier om te besparen, maar ik wil je mijn tips om slim te besparen  niet onthouden.

9 handige tips om te besparen op boodschappen.

Boodschappen nemen elke maand weer een grote hap uit je budget. Eten, drinken en wc papier. Je kunt niet zonder, maar het kost je veel geld.  Met behulp van onderstaande tips bespaarde ik vele euro’s per maand. Met het geld dat ik bespaar, wil ik volgend jaar een rondreis maken door Amerika.

Ga jij ook besparen?

1. Stel een vast budget op.

Bekijk wat je per maand maximaal uit wil (en kan) geven aan boodschappen.  Verdeel dit geld over 4 enveloppen en geef per week maximaal de inhoud van een envelop uit.  Hier geldt op = op.

2. Betaal contant.

Laat je betaalpas thuis en betaal al je boodschappen contant.  Als je pint, heb je de uitgaven niet goed in beeld. Bij contant geld zie je meteen wat er nog over is.

besparen op boodschappen

3. Doe 1x per week je boodschappen.

Eigenlijk is het logisch. Hoe minder vaak je een supermarkt bezoekt, hoe minder je uitgeeft. Doe dus maar 1 keer per week al je boodschappen. Met versproducten is dit niet zo handig in verband met de houdbaarheid.  Voor deze producten zul je terug moeten, maar laat je niet verleiden meer te kopen.

4. Maak een weekmenu.

Bepaal een dag voordat je de weekboodschappen gaat doen wat je de volgende week wil eten. Met een weekmenu ben je vaak goedkoper uit . Je kunt namelijk gerichter boodschappen doen en hoeft niet na te denken welke boodschappen je nodig hebt.  Je bent  sneller klaar, zodat je minder in de verleiding komt om meer te kopen.

5. Maak een boodschappenlijstje.

Maak een boodschappenlijstje en houd je aan dit lijstje. De basis voor het lijstje is het weekmenu. Noteer door de week heen wat je daarnaast nog nodig hebt. Met een boodschappenlijst kun je met wat hulp van internet de prijzen al benaderen en je budget in de gaten houden.  Belangrijk: Koop niet meer dan op je boodschappenlijst.

Kijk in de voorraadkast wat er nog staat. Alles wat er staat, hoef je niet te kopen. Dat scheelt weer.

6. Ga naar verschillende supermarkten.

De prijzen van dezelfde producten zijn soms in verschillende supermarkten anders. Haal de boodschappen die je nodig hebt bij die supermarkt waar dit product het goedkoopst is. Het loont echt. Thuis online onderzoek doen, helpt je tijd besparen in de supermarkt.

7. Kies eens voor huismerken.

De duurdere producten staan in de supermarkten vaak op ooghoogte. Kijk eens lager, dan zie je het verschil. Het prijsverschil tussen A-merken en de huismerken is aanzienlijk. Je kunt  echt besparen door te kiezen voor huismerken. Net zo lekker en fijn voor je portemonnee.

8. Maak gebruik van aanbiedingen.

Lees reclamefolders en ga op pad voor aanbiedingen. Sla ook extra in als je het product veel gebruikt. Dat kost nu wel meer, maar je bespaart op langere termijn. Let wel op dat je alleen aanbiedingen koopt die je echt nodig hebt.  Koop bijvoorbeeld geen extra  stroopwafels, maar wel wasmiddel , gel of  tandpasta.

9. Maak zelf je maaltijden.

Pakjes, zakjes en kant en  klaar maaltijden zijn duurder dan wanneer je de maaltijd zelf vers maakt. Zelf je groenten snijden is goedkoper dan het kant en klaar kopen. Koop je groenten bijvoorbeeld bij Lidl.  Zij zijn al jaren de beste supermarkt in groente en fruit. Daarnaast is de prijs ook lager dan bij een groenteboer.

Kook gezellig samen en geniet van het besparen op je boodschappen.

samen koken

 

Als goed je best doet, merk je dat het besparen op boodschappen makkelijker is dan je dacht. En het is ook nog eens leuk. Maak er een sport van om binnen je budget te blijven of zelfs geld over te houden. Dan kun je jezelf belonen voor het ‘harde werk’. Dat geeft weer extra motivatie om te blijven besparen.

Ik weet inmiddels dat het werkt en dat ik super enthousiast  word van geld over  houden. Ik weet zeker dat jij dit ook zo gaat ervaren als je er voor gaat.

Succes!

 

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close