Beter omgaan met geld? Hier leer je budgetteren.

Jij kunt het ook!

omgaan met geld

Omgaan met geld moet je leren.

Dat is een waarheid als een koe. En sterker nog. Omgaan met geld moet je zelfs leren, omdat het iets is dat niet vanzelf komt. Het is niet aangeboren, maar een vaardigheid die je leert.

Je ouders speelde hierin een grote rol. Zij leerden je in eerste instantie met geld omgaan door je bijvoorbeeld zakgeld te geven en jij zag natuurlijk hoe zij met geld omgingen. Met die kennis en ervaring ging jij zelfstandig aan de slag en ga je nu op je eigen manier met je geld om.

Tegenwoordig komen veel mensen in de financiële problemen, omdat ze niet goed met geld kunnen omgaan. Ze hebben het nooit goed geleerd en komen in de problemen omdat ze meer uitgeven dan er binnenkomt.

Om dit te voorkomen heb je inzicht nodig in je financiën.

” Nu kan ik nog beter omgaan met mijn geld en dat zorgt ervoor dat ik op langere termijn dingen kan doen waarvan ik dacht dat die niet mogelijk waren.”

Help!

Als je informatie op het internet zoekt, word je overspoeld met websites. Grip op je geld houden, geld besparen, financiën op orde brengen en besparen op vaste lasten. Allemaal termen die met elkaar in verbinding staan en min of meer hetzelfde omvatten.

Ik kwam erachter dat je op de website van het NIBUD nuttige informatie vindt. Maar uiteindelijk vond ik niet de informatie waar ik naar op zoek was. Ik wilde meer uitleg en iets meer de diepte in op bepaalde onderdelen. Hoe krijg ik nu dat inzicht?

Hoe krijg ik inzicht?

Budgetteren is het toverwoord. Het is een proces waarin jij je uitgaven aanpast aan je inkomsten. Hierdoor voorkom je dat je meer uitgeeft dan je ontvangt, maar het geeft je ook de mogelijkheid om te sparen en hiermee je dromen te waar te maken. Zoals bijvoorbeeld die droomreis naar Bali of iets anders van je bucketlist.

Als jij het moeilijk vindt om te sparen of vaak meer geld uitgeeft dan je salaris, dan is het tijd om inzicht te krijgen. Kortom: je moet leren budgetteren!

omgaan met geld

Hoe leer je budgetteren?

Vanuit huis kreeg ik mee dat als je geen geld hebt, je het niet uit kunt geven. Maar ook dat je eerst je rekeningen betaalt, voordat je dure dingen koopt. Hierdoor hield ik altijd al grip op mijn geldzaken en was de basis goed.

Omdat ik meer uit mijn geld wilde halen en meer wilde genieten van vakanties en uitstapjes met het gezin, ging ik op zoek naar hoe ik dat kon bereiken. Het was dus niet zo dat ik niet met geld kon omgaan, maar meer dat ik meer geld wilde overhouden (sparen) voor speciale dingen en dromen. Ik wilde meer tips en informatie en meer de diepte in op bepaalde onderdelen.

Ik koos ervoor een cursus te gaan volgen. Een cursus Budgetcoach van NTI. Een schot in de roos! Nu kan ik nog beter omgaan met mijn geld en dat zorgt ervoor dat ik op langere termijn dingen kan doen waarvan ik dacht dat die niet mogelijk waren.

De cursus legde de basis. Na de cursus ontwikkelde ik het budgetteren verder.

Cursus Budgetcoach.

Op de cursus Budgetcoach van NTI leer je super handige trucjes om beter met je geld om te gaan en inzicht te krijgen in je inkomsten en de verschillende soorten uitgaven. Zoals bijvoorbeeld hypotheek, huur, vervoer en energie. Je leert ook hoe belangrijke levensgebeurtenissen zoals samenwonen, huwelijk, werkloosheid en echtscheiding invloed hebben op je geldzaken.

Met deze kennis op zak krijg jij gegarandeerd je geldzaken op orde, maar er is nog een ander bijkomend voordeel. De kennis die je hebt opgedaan, kun je weer overdragen op anderen. Je kunt familie, vrienden of kennissen helpen te leren budgetteren. Daarnaast staat het erg goed op je CV.

Studietempo.

Je kunt de cursus starten wanneer je wil, zelf bepalen wanneer je studeert en kiezen uit diverse studietempo’s. Je kiest uit 4, 6 of 8 maanden studeren.

Persoonlijke begeleiding.

Met een docent en persoonlijke mentor heb je een ideale persoonlijke begeleiding. Als je vragen hebt, neem je contact op met je docent of mentor en je krijg altijd snel antwoord op je vragen. Ik vond dit laatste vooral enorm prettig. Na een vraag kon je direct verder studeren.

Toelatingseisen.

NTI stelt geen eisen aan een vooropleiding voor deze cursus. Iedereen kan dus meedoen en de prijs is erg goed. Je betaalt per maand. De prijzen van de verschillende studietempo’s vind je op de site van NTI.

Je moet dit zien als een investering in jezelf die je snel terugverdient met de kennis die je op doet. Niet alleen voor je zelf, maar ook als je bijvoorbeeld penningmeester bent van de plaatselijke voetbalvereniging is deze cursus erg waardevol.

Examen.

Wanneer je de cursus hebt afgerond, kun je een certificaat aanvragen. Dit certificaat kost € 35,00. Dit lijkt veel, maar het is een bevestiging van de prestatie die je geleverd hebt. Een beloning.

Als je bij het inschrijven al weet dat je een certificaat wil, vink dit dan meteen aan. Je ontvangt dan € 10,00 korting op de prijs van het certificaat.

Ervaring cursus Budgetcoach.

Ik ben erg positief over de cursus en de inhoud ervan. Er kwamen onderwerpen ter sprake waar aan ik niet zo snel had gedacht. Die tips en handigheidjes zijn erg leerzaam. De lesstof is goed te begrijpen en erg herkenbaar.

Het contact met de docent en mentor is super. Het online contact met hun vond ik erg fijn. Binnen een half uur kreeg ik antwoord op mijn vragen.

Ik vind de cursus Budgetcoach van NTI echt een aanrader en vooral een investering in jezelf. De kosten, die ik erg mee vind vallen, haal je er uit met de kennis die je verkrijgt.

Het leven na de cursus.

Met de kennis en ervaring van de cursus werkte het budgetteren verder uit voor mezelf en mijn spaardoelen. Een belangrijk onderdeel van het budgetteren is inzicht krijgen in je inkomsten en uitgaven. Hiervoor gebruik je een overzicht waarin je alle inkomsten en uitgaven invult.

Om dit voor mezelf bij te houden ontwikkelde ik een Budgetplanner waarmee ik de inkomsten en uitgaven van een heel jaar inzichtelijk krijg. Een superhandig excel sheet waar je alleen de bedragen hoeft in te vullen. De rest gaat vanzelf.

Conclusie.

Als je echt meer kennis wil over budgetteren, dan is de cursus Budgetcoach ècht iets voor jou. De praktische kennis die je op doet, kun je direct in de praktijk toepassen en dat levert je direct besparingen op.

Tja, het kost geld, maar als je dat afweegt tegen hetgeen je leert, valt dit echt mee. Het is een investering in jezelf en in je toekomst.

Als jij moeite hebt met je geldzaken, is de cursus erg geschikt om dit aan te pakken.

Wil jij ook beter met je geld omgaan en je dromen laten uitkomen? Dat kan!

Blijf niet stilzitten, maar onderneem actie!

Wil je meer weten over besparen, budgetteren of spaardoelen? Misschien vindt je onderstaande artikelen interessant.

Minder geld uitgeven. De allerbeste besparing.

Gratis dagje weg in natuurgebieden in het Hart van Brabant.

Low budget vakantie Europa. 13 gouden tips.

Wil jij de GRATIS Budgetplanner ontvangen om nog beter te budgetteren? Schrijf je dan in met je e-mailadres en ontvang periodiek een e-mail met nieuwtjes over besparen, budgetteren en spaardoelen.

Show More

2 Comments

  1. Het is inderdaad goed om eerst een duidelijk inzicht te krijgen in je in- en uitgaven. Zo zie je gelijk waarop je eventueel kan besparen. Ook weet je vaak wel of er grotere uitgaven aan zitten te komen. Je kan dat deze ook goed opnemen in je budget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close