Reizen & Trips

Goedkoop dagje uit – 11 inspirerende tips.

Verras jezelf, je partner of je kinderen.

goedkoop dagje uit

Goedkoop dagje uit?

Ik schreef eerder dat ik  inmiddels behoorlijk fanatiek ben met het besparen. Ik vind het leuk en bespaar veel geld op allerlei gebieden, maar merk dat ik  hierdoor bepaalde dingen mis. Zoals een gezellig dagje uit met het gezin.  Na wat onderzoek weet ik dat dit geen belemmering hoeft te zijn. Je kunt ook een goedkoop  dagje uit. Of nog beter, een gratis dagje uit.

Een mooie combinatie. Als jou dit ook aanspreekt, heb ik 11 tips waarmee je heerlijk een dagje uit kunt met je gezin en toch niet teveel, of zelfs niets uitgeeft.

Hoe dan?

Toen ik hierover nadacht, moest ik denken aan mijn tijd op de basisschool. Lang geleden, maar ik herinner me het nog goed. Met het verjaardagspartijtje van mijn beste vriendin gingen we vaak naar het bos. Daar speelden we verstoppertje en levend stratego. Ik weet nog dat ik  dit de leukste feestjes vond. Heerlijk buiten ravotten in je oude kleren.

Ik besefte me ineens dat dit helemaal gratis was.  En iedereen vond het elke keer weer geweldig.

Tip  nummer 1 was dus geboren. Daarna borduurde ik op deze wijze voort en stelde uiteindelijk 11 tips samen voor een  goedkoop dagje uit. Sommige tips zijn zelfs gratis.

11 tips voor een goedkoop dagje uit.

1. Ga wandelen of fietsen.

Wandel of fiets zover als je zelf wil. Het is gratis, maar bovenal erg leuk en gezond. Je geniet van de omgeving, de frisse buitenlucht en je beweegt. Fiets je graag een vooraf geplande route? Er zijn handige routeboeken te koop voor een zacht prijsje met tal van wandel- en fietsroutes  in binnen- en buitenland.

2. Spelen in het bos.

Ieder kind speelt graag in het bos, omdat het avontuurlijk is. Neem een paar vriendjes of vriendinnetjes mee voor een leuk buitenspel en laat je kinderen heerlijk ravotten in het bos. Sluit de dag thuis af met een kop warme chocomel en iedereen is blij.

3.  Kijk op veiling websites.

Op veiling  websites kun je bieden op allerlei soorten dagtrips. Je  kunt hier bieden  op kaartjes voor klimparken en paintballen. Maar ook voor wijnproeverijen,  schaatsen en rondvaarten. En nog veel meer. Per dag zijn er meer dan 50 veilingen. Daar zit vast en zeker iets bij wat je leuk vindt. Daarnaast bepaal je zelf welk bedrag je wil uitgeven. Erg leuk om dit te beleven met je familie voor een klein prijsje.

Wil je meer weten over sites met aanbiedingen? Lees dan eens mijn artikel over Actie van de dag.  Koop bijvoorbeeld een treinkaartje via een actie  en neem je familie mee uit.

TIP: Bezoek de veiling website eens om 06.00 u ’s morgens of een ander tijdstip waarop het niet zo druk is. Je hebt dan minder last van concurrerende mede bieders. Je kaartjes zijn dan nog goedkoper.

4. Ga naar het strand of recreatieplas.

Heerlijk zwemmen en zandkastelen bouwen als het mooi weer is. Zelfs met minder weer kun je op het strand veel plezier hebben. Schelpen zoeken, zandkastelen bouwen en voetballen zijn allemaal dingen die je gratis kunt doen. Daarnaast is het gezond omdat je buiten bent en beweegt. Neem je gezin, vriend of vriendin mee en geniet van het buiten zijn.

In Nederland zijn ook veel recreatieplassen te vinden met gratis entree. Heerlijk genieten van de zon, terwijl de kinderen zich vermaken in het water of met het zand.

5. Geocoaching met je kinderen.

Wat? Geocoaching. Bij geocoaching ga je met een GPS (Global Position System) op pad om een zogenaamde container (cache) te zoeken. In een cache zit meestal een logboek, een pen en wat kleinigheidjes.

Het is het moderne schat zoeken. Ieder kind droomt ervan en het speelt zich allemaal buiten af. Een erg leuk avontuur voor jong en oud. Wil je geen geld uitgeven aan een GPS gebruik dan gewoon je smartphone met de geocoaching app.

6. Gratis festivals.

Je kunt tal van festivals in het hele land, maar ook in België, gratis bezoeken. Heerlijk genieten van muziek en de gemoedelijke sfeer op een mooie dag. Leuk voor alle leeftijden.

7. Op zoek naar gratis speeltuinen.

Ook hier kun je veel plezier maken met je kinderen. Neem je zelfgemaakte lunch en drinken mee en ga naar een gratis speeltuin. Je staat er van te kijken hoeveel er die zijn en er is er altijd wel een bij je in de buurt.

Kinderen spelen in gratis speeltuin

8. Schaatsen met kerst.

In de dagen voor kerst leggen veel gemeenten in hun stad of dorp een schaatsbaan aan. Deze zijn vaak gratis te bezoeken voor jong en oud en juist daarom erg aantrekkelijk. Leer je kinderen schaatsen. Heb je geen schaatsen? Geen probleem, je kunt ze vaak lenen bij de schaatsbaan.

9. Vliegtuigen spotten.

Grote vliegtuigen die opstijgen en landen. Het blijft een mooi gezicht voor alle leeftijden. Bij de meeste luchthavens  of vliegbases van de Koninklijke Luchtmacht zijn spottersplekken aangelegd. Je hebt dan een goed zicht op de toestellen die langskomen. Ooit  al de grootste Boeing zien landen of een Apache gevechtshelikopter zien opstijgen? Dat kan allemaal geheel gratis.

10. Maak gebruik van speciale dagen.

Jaarlijks zijn er speciale dagen waarop je gratis of met veel korting evenementen kunt bezoeken. Zoals Molendagen, kasteeldagen, Dag van de bouw, kerstmarkten, braderieën en nog veel meer. Vaak worden deze aangekondigd in lokale bladen en folders. Kijk hier eens naar en bezoek een evenement.

Bezoek bijvoorbeeld eens een Molendag. Je krijgt dan vaak een rondleiding door de molen en uitleg hoe alles werkt. Je ziet ook de molenaar aan het werk. Kinderen vinden dit erg interessant. Daarnaast is het ook leerzaam.

11. Gebruik je verjaardag.

Vraag voor je verjaardag tegoedbonnen voor een lunch, het theater, de bioscoop of  kaarten voor een ander soort dagje uit. Met als resultaat dat jouw goedkoop dagje uit werkelijkheid wordt. Daarnaast voorkom je hiermee dat je cadeau’s krijgt waar je niets aan hebt.

 

Genoeg  tips voor een goedkoop dagje uit.

Zo zie je maar dat je genoeg  dagjes uit kunt plannen. Ten eerste zijn ze goedkoop of zelfs gratis te bezoeken. Ten tweede geniet je extra van de tijd die je als gezin met elkaar doorbrengt. En als laatste, maar niet onbelangrijk: Je leert er ook nog eens iets van. Kortom, alleen maar voordelen.

Ik hoop dat je inspiratie krijgt van dit artikel en zelf ook nuttige tips en informatie hebt. Wil je meer weten over besparen? Lees mijn blog.

 

Succes en veel plezier!

 

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close