Superhandige tips om geld te besparen op vakantie.

Tips om geld te besparen op vakantie.

Ik vertel je niets nieuws als ik zeg dat vakanties duur zijn en veel geld kosten. De meeste mensen betalen dit zonder te knipperen met hun ogen, omdat ze vinden dat ze het er hele jaar hard voor werken. Dat is natuurlijk ook zo, maar als je er eens goed voor gaat zitten, kun je veel geld besparen. Met de tips om de geld te besparen op vakantie laat ik je zien dat het ook anders kan.

Waarom?

Dit komt niet zomaar uit de lucht vallen. De reden dat ik ben gaan besparen is dat wij erg van reizen houden. Het is niet zo dat ik bespaar om geld op te potten, om dure dingen te kopen of voor mijn pensioen spaar. Nee. Ik bespaar om meer te reizen. En ik ben er de afgelopen jaren achter gekomen dat dit echt werkt. Het kan!

Om dit daadwerkelijk te realiseren startte ik met een cursus Budgetcoach. Inzicht krijgen in mijn inkomsten en uitgaven. Waar het mogelijk was besparen en ‘potjes’ maken voor bepaalde doelen. Evalueren, bijsturen en aanpassen. Zo ontstond er voor ons na een tijd een systeem waar we ons prettig bij voelden. Wij kregen grip op ons geld en konden op die manier onze dromen najagen. Meer reizen.

Vlag van de USA

Verenigde Staten van Amerika.

Ons favoriete vakantieland is Amerika. Sinds die eerste keer zijn we verkocht en hebben we het land van de onbeperkte mogelijkheden al vaak bezocht. Maar ja, om dat te realiseren moet je wel het geld op tafel te krijgen.

Wij zijn er de afgelopen jaren achter gekomen dat vakanties naar Amerika haalbaar zijn. Ik ken vriendinnen die meer geld uitgeven aan een strandvakantie aan de Spaanse Costa dan wij aan een vakantie naar Amerika.

Door te besparen, krijgen wij het geld bij elkaar om de Verenigde Staten van Amerika te bezoeken. De ene keer een week, maar de andere keer een trip van 3 weken.

Voorpret.

De tips om geld te besparen op vakantie ontstonden eigenlijk pas toen we op de luchthaven landden. Vooraf had ik veel tijd en energie gestoken in het zoeken naar vliegtickets, een huurauto, hotels, appartementen en huizen. Die investering van tijd leverde me al direct een besparing op van honderden euro’s.

Vliegtickets.

De lol begon met het boeken van de vliegtickets. Ik was erachter gekomen dat als je ongeveer 9 maanden voor je vakantie een vliegticket boekt je honderden euro’s per ticket kunt besparen.

Ik boek de tickets altijd via Skyscanner. Via deze website vergelijk je prijzen van tickets en krijg je een overzicht van de goedkoopste dagen om te vliegen. Dit is veruit de beste tip om geld te besparen, omdat het echt veel geld bespaart.

Op deze manier hebben wij al een keer retour tickets naar New York geboekt voor € 250,00 per persoon. Een koopje.

Huurauto.

Ook hiervoor geldt dat je het meest bespaart als je 9 maanden vooraf je auto huurt. In 80% van de gevallen huren wij de auto via Easyterra. Via deze website kun je wereldwijd een auto huren. Zij vergelijken de prijzen van alle bekende verhuurders voor je.

Wij hebben erg goede ervaringen met hun en nog nooit problemen gehad. Goede prijzen, goede voorwaarden en dekking zonder zorgen. Een aanrader.

Slaapplaatsen.

Ook hier zoeken we de voordeligste optie. De ene keer is dat een hotel of motel en de andere keer een complete woning met zwembad. Het ligt er maar net aan hoe lang we ergens verblijven. Als we bijvoorbeeld een week op een plek blijven, kiezen we vaak voor een huis of appartement. Dat is gezelliger dan een hotelkamer.

Hotels en motels boeken we erg vaak via Booking.com. Ik ben genius member en dat betekent dat ik korting en secret deals krijg. Voor een prikkie een schitterend hotel.

Huizen en appartementen voor een langer verblijf boeken we vaak via Airbnb. We kijken we de laatste tijd vaker op Hotwire, omdat Airbnb steeds bekender en daardoor ook steeds duurder wordt.

Tips om geld te besparen op vakantie.

De vliegtickets, de auto en de verblijfplaatsen zijn geboekt, maar als je eenmaal op je bestemming bent, is er ook nog geld te besparen.

Met deze tips bespaar je veel geld zonder afbreuk te doen aan die mooie reis.

Drinken voor ‘on the road’.

Koop dit bij de benzinestations. Als je in Amerika rondrijdt is het normaal dat je voor je vertrek de auto vol tankt. Het kan namelijk voorkomen dat je op sommige wegen lang geen tankstation tegenkomt. En je wil natuurlijk niet zonder benzine langs de weg staan.

Big gulp

Koop je drinken voor onderweg bij die benzinestations. Voor slecht $ 1,00 koop je een heerlijk vers gebrouwen bokaal koffie. Voor het zelfde geld koop je een ‘Big Gulp’. Een mega beker met frisdrank naar keuze. Voldoende voor heel de dag.

Maak zelf je lunchpakket.

Maak voordat je vertrekt voor je dagtocht een lunchpakket. Brood koop je goedkoop bij de Walmart net zoals bijvoorbeeld pindakaas, jam of vleeswaren. Koop boterhamzakjes en maak, net zoals in Nederland, je eigen lunchpakket. Op die manier bespaar je op dure lunches in restaurants of de vele fastfood ketens.

Lunchen in de vrije natuur is veel leuker dan bij McDonalds.

Kook zelf.

In een hotel of motel lukt dit helaas niet, maar als je in een huis of appartement slaapt is dit de mogelijkheid om geld te besparen.

Koop in de supermarkt de ingrediënten voor je eten en maak het zelf klaar. Maak bijvoorbeeld een keer pasta of bereid een Mexicaanse maaltijd met taco’s of tortilla wraps. Heerlijk gezond en het kost minder geld dan uit eten.

Bezienswaardigheden.

Er is zo ontzettend veel te zien in dit schitterende land. Niet alleen betaald, maar ook gratis. Een hike in de natuur kost je niets en het is schitterend. Genieten van het mooie weer in een fantastische omgeving waar je mogelijk ook wilde dieren kunt spotten.

Wil je op een goedkope manier de National Parks bezoeken? Schaf dan de America the Beautiful – National Parks & Federal Recreational Lands Annual Pass aan. Met deze pas krijg je gratis toegang tot alle nationale parken in Amerika. En dat zijn er nogal wat.

De pas kost $ 80,00, maar vaak kun je deze op Marktplaats al kopen voor $ 40,00. Normaal kost de toegang $ 30,00 per auto. Als je 2 parken bezoekt, heb je het er al uit.

Conclusie.

Een reis naar Amerika is haalbaar als je er voor spaart en er moeite voor doet. Door slim van alles uit te zoeken kun je voor een mooie prijs een fantastische reis maken.

Wij zijn verslaafd en sparen om dit land te weer te bezoeken. We weten inmiddels dat het kan, maar je moet je wel beseffen dat je keuzes moet maken.

Ben je geïnteresseerd in dit onderwerp of wil je meer weten over besparen? Misschien vind je onderstaande artikelen interessant.

De oorzaken van schulden. Herken ze en voorkom het.

Vakantiepark in Duitsland? Gewoon doen!

Hoe houd ik geld over? Zo lukt jou dat ook.

Show More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close