Reizen & Trips

Wat kun je doen als je je verveelt? 21 low budget tips.

Wat kun je doen als je je verveelt?

Wat doe je als je je verveelt? Je herkent die momenten bij jezelf en bij de kinderen. Meestal blijf je in deze gemoedstoestand hangen, maar het is beter, fijner en leuker om er iets aan te doen.

Je vervelen kan altijd nog en is soms ook fijn, maar niet als je er mee zit en je humeur er door laat beïnvloeden. Dan is het tijd voor actie en te kijken wat je kunt doen als je je verveelt.

Om uit die negatieve cirkel te komen, kan het handig zijn als je vooraf al een idee hebt wat je kunt doen als je je verveelt. Nou, die lijst heb ik voor jou, maar ook voor mezelf, gemaakt.

Met deze lijst hoef jij je nooit meer te vervelen. Nooit meer en ook je kinderen of je man niet. Onderneem actie en geniet van je tijd samen. Geen excuses meer en aan de slag!

actie

43 tips om je nooit meer te vervelen.

Al gebruik je maar een aantal van deze bruikbare tips om te voorkomen dat je je verveelt, dan is het voldoende. De tips zijn zo simpel dat je ze over het hoofd ziet op die momenten dat je niks hebt te doen.

Als je me inmiddels wat beter kent, weet je dat ik overal op bespaar. Het zal je niet verbazen dat de tips weinig of geen geld kosten. Dat maakt het allemaal nog leuker!

1. Lees een blog.

Als je dit leest, ben je op de goede weg en lees je mijn blog. 😀 Als je daarnaast ook mijn andere artikelen een keer leest, doe je zeker wat handige tips op om je bezig te houden.

2. Als je je verveelt: ruim je zolder op.

Jarenlang heb je waarschijnlijk, net als ik, alles wat je even niet nodig had op zolder gezet. En het staat er nu nog steeds zonder dat je het verder ooit nog gebruikt hebt. Haal je zolder leeg en doe spullen die je niet meer nodig hebt of gebruikt weg.

3. Verkoop spullen op Marktplaats.

Als je je zolder, schuur of andere ruimte in je huis hebt opgeruimd kun je de overbodige spullen verkopen via Marktplaats. Een leuke bijkomstigheid is dat je het geld dat je verdient uit kunt geven aan iets leuks.

4. Bezoek een rommelmarkt.

Puur voor de lol natuurlijk als je net je zolder hebt opgeruimd of overbodige spullen hebt verkocht op Marktplaats.

Zonder gekheid. Je kunt ontzettend leuk rondkijken tussen de snuisterijen en misschien vind je iets wat je al die tijd al zocht. En waarschijnlijk tegen een mooie prijs, maar kopen is natuurlijk vrijblijvend.

5. Bak koekjes met de kinderen.

Gezellig op woensdagmiddag als het regent. Een fantastisch goed moment om samen met je kinderen koekjes te bakken. Ze heerlijk laten rommelen met het deeg en de vormpjes en als resultaat overheerlijke koekjes.

Een makkelijk en heerlijk recept vind je hier.

6. Ga een eindje fietsen als je je verveelt.

Pak je fiets en fiets met of zonder de kinderen heerlijk door het dorp of in het bos. Je hoofd leeg en lekker in beweging samen met je kinderen. Alleen fietsen geeft je ook veel rust en biedt je daarnaast ontspanning.

grote schoonmaak

7. Houd grote schoonmaak.

Het komt er vaak niet van, omdat je druk bent met andere dingen of omdat je geen zin hebt, maar een grote schoonmaak werkt goed tegen verveling. Maak een lijst met wat je schoon wil maken. Bijvoorbeeld je keukenkastjes, het bad meubel, de zolder of de ramen zemen van heel het huis.

Niet alleen wordt alles schoon, maar je verveelt je niet.

8. Heerlijk wandelen in de natuur.

Maak een wandeling door het bos of in een park. Het werkt verfrissend om te bewegen in de buitenlucht. Geniet tijdens het wandelen van de omgeving en als je kinderen meegaan, kun je ze vertellen over de natuur of de dingen die je onderweg tegenkomt.

Als je meerdere keren per week 1 uur wandelt, is dat erg goed voor je fysieke en mentale gezondheid.

9. Heerlijk cocoonen.

Als je altijd druk bent, is het niet erg om een keer te cocoonen. Heerlijk onder een dekentje uitrusten en hiervan genieten. Zorg er wel voor dat de kinderen je niet kunnen storen. Dus bij voorkeur onder schooltijd.

window shoppen

10. Window shoppen in de stad.

Lekker in de winkelstraat rondkijken wat er te koop is. Als je de verleiding om iets te kopen kunt weerstaan, dan is het zeker low budget. Je kunt dit alleen of met vriendinnen doen.

Misschien kom je wel een buitenkansje tegen dat je niet kunt laten liggen en er tevens geld mee bespaart.

11. Binge watchen op Netflix.

Kijk of je een leuke serie kunt vinden en kijk die in een middag en/of avond af. Super relaxt om je gedachten te verzetten en je kunt op het schoolplein meepraten over die geweldige serie.

Tip: Ik ben helemaal gek op de serie Outlander. Die kijk je niet zo maar even af, omdat er al 4 seizoenen zijn.

12. Maak alvast een verlanglijstje.

Elk jaar is het weer een ding als ze vragen wat ik wil voor mijn verjaardag. Ik weet dan vaak niets te noemen. Als je hier, als je je verveelt, voor gaat zitten, heb je wel iets te vragen. Je voorkomt dan dat je iets vraagt wat je eigenlijk niet nodig hebt en vergeet dat je eigenlijk iets echt graag wil hebben.

13. Maak lijstjes.

Lijstjes brengen structuur, geven je rust en motiveren je. Maak bijvoorbeeld een lijstje van reizen die je nog wil maken of van dingen die je nog graag eens wil doen. Stel doelen en maak een plan om die te bereiken.

Want als je geen plan hebt, komt er uiteindelijk weinig van terecht.

14. Bereid je vakantie voor.

Als je op vakantie gaat, is het zinvol deze voor te bereiden. Wat neem je mee, wat ga je doen en wanneer ga je dat doen. Dat zijn zomaar vragen die je krijgt. Als je het op vakantie nog moet uitzoeken, komt er niets van. Bereid je voor en koop bijvoorbeeld alvast goedkope kaartjes voor dat attractiepark of musical.

15. Begin een dagboek of blog.

Ook jouw leven is interessant genoeg om over te schrijven. Neem een schrift en schrijf elke dag een stuk over wat je gedaan hebt, over de kinderen of over je werk. Je hebt oneindig veel mogelijkheden om over te schrijven.

En als je het echt leuk vindt, is een blog misschien iets voor jou.

boek lezen als je je verveelt

16. Lees een boek.

Heerlijk op de bank als de kinderen op school zitten met een spannend of romantisch boek. Kachel aan en genieten maar. Of ’s avonds met een wijntje als de kinderen op bed liggen.

17. Bezoek je ouders.

Ga gezellig bij je ouders op de koffie en blijf even kletsen. Het resultaat is tweeledig. Ten eerste verveel jij je niet en ten tweede vinden je ouders het erg leuk als je onverwacht langskomt.

18. Maak een stamboom van je familie.

Genealogie. Een moeilijk woord voor ‘stamboomkunde’. Op het internet kun je zelf je stamboom maken en uitzoeken wie je voorouders zijn. Op de website van WieWasWie kun je gratis onderzoeken hoe de geschiedenis van jouw familie is. Je kunt hier zelfs originele documenten inzien. Erg leuk.

19. Ga fotograferen.

Pak je telefoon of je camera en maak foto’s van de natuur, je kinderen, gebouwen of andere dingen die je ziet. Bewerk ze en maak er een mooie collage van voor in je huis.

20. Doe een aantal mindfulness oefeningen.

Maak van de nood een deugd en ontspan, leeg je hoofd en mediteer. Met behulp van de audiobestanden van Ger Schurink heb je voldoende oefeningen en variatie om te ontspannen.

wat kun je doen als je je verveelt

21. Surf op het internet.

Tijd over? Je hoeft je niet te vervelen. Speur het internet af op zoek naar koopjes, besparingen en acties om geld te besparen. Ook deze tip werkt dubbel. Je verveelt je niet en je bespaart geld. Wat wil je nog meer?

Conclusie.

Ik hoop dat je een goed antwoord hebt gekregen op de vraag wat je kunt doen als je je verveelt. Met de 21 tips hoef jij je nooit meer te vervelen. De ene keer kies je tip 2 en een andere keer tip 21. Zo varieer je eindeloos en verveel je je niet en doet in de meeste gevallen ook nog iets nuttigs.

Ben je benieuwd naar meer artikelen over besparen? Misschien vind je onderstaande artikelen interessant.

Tanken in België en Duitsland. Bespaar maar liefst honderden euro’s.

Zelf curry pasta maken? Zo doe je dat!

Show More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close