Eten & Drinken

Zelf curry pasta maken? Zo doe je dat!

Overheerlijk en voordelig.

Zelf curry pasta maken.

Zelf curry pasta maken is voor mij een manier om heerlijk te ontspannen, bij te komen van de hectiek en te ontsnappen aan de drukte. Ik gebruik het als een soort meditatie om even kort uit de sneltrein te stappen.

Daarnaast is het een goede manier om geld te besparen. Wij eten regelmatig Indiase curry’s, omdat wij dit allemaal zo lekker vinden. Voorheen kocht ik kant en klare curry pasta’s, totdat ik een heerlijk recept tegen kwam om zelf curry pasta te maken. Als ik het zelf maak bespaar ik mooi weer wat geld. Dat zet ik weer opzij voor de vakantie. Het vakantie potje raakt hierdoor lekker voller.

Met dit recept maak je zelf curry pasta waarmee je 3 keer een heerlijke curry voor 4 personen kunt maken. De ingrediënten koop ik het goedkoopst bij Lidl en Jumbo. Het voordeel is dat je er meerdere curry pasta’s van kunt maken.

Wat is curry pasta?

Het is hèt basis element voor een heerlijke Indiase of Thaise curry en bestaat uit veel verschillende aparte ingrediënten. Om er een pasta van te krijgen vermaal je alle ingrediënten met een vijzel of keukenmachine. Ik gebruik zelf een vijzel omdat de keukenmachine te veel herrie maakt tijdens dit ontspanningsmoment.

De kunst is om van de verschillende specerijen en kruiden een evenwichtige combinatie te maken. Er mag geen smaak overheersen, maar alle smaken moeten keurig uitgebalanceerd zijn.

zelf curry pasta maken

Waar komt het vandaan?

Curry is vooral afkomstig uit India, maar ook uit andere landen in Azië zoals bijvoorbeeld Thailand en Maleisië. Omdat India een kolonie was van Groot-Brittannië is dit via de Engelse kolonisten in de 18e eeuw naar Europa gekomen.

Het is niet vreemd dus dat vooral in Groot-Brittanië veel curry’s gegeten worden en er erg veel Indiase restaurants zijn. De laatste tijd sluiten veel van deze restaurants overigens hun deuren, omdat ze geen goede curry chefs kunnen vinden. Ook het strengere immigratiebeleid is hiervan een oorzaak.

Leuk weetje.

In Groot-Brittannië is het gerecht chicken tikka masala jaren geleden tot het nationale gerecht uitgeroepen. Dat zegt wel iets toch?

zelf curry pasta maken

Zo maak je het.

Ingrediënten voor 1 pot.

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • wit gedeelte van 1 stengel citroengras
  • 1 groene peper
  • 3 cm gehakte gember
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • ½ theelepel kurkuma
  • 1 theelepel korianderzaad
  • ½ limoen
  • 1 snufje zout

Bereiden.

Maal alle ingrediënten, met zowel het sap als de rasp van een ½ limoen, fijn met een vijzel tot een egale pasta ontstaat.

En klaar!

Verdeel de curry pasta over 3 potten. Om het te bewaren gebruik ik meestal kleine weckpotten van Xenos. Het blijft dan weken houdbaar in de koelkast.

“Food is not eating energy. It’s an experience.”

– Guy Fieri –

En nu verder?

Tja, nu heb je voor ongeveer 3 maaltijden curry pasta gemaakt, maar er staat nog geen maaltijd op tafel. Met de curry pasta maak je heel makkelijk je eigen Indiase curry.

Benodigdheden.

  • 3 kipfilets
  • 250 gram sperziebonen
  • peper en zout
  • 4 naan broden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 ml kokosmelk
  • 250 gram ananasblokjes

Bereidingswijze.

Kook de sperziebonen gaar in water met wat zout.

Snijd de kip in repen en bestrooi het met peper en zout.

Verhit vervolgens olijfolie in een wok en bak de kip wat aan.

Voeg de 1/3e deel van je net gemaakte curry pasta toe en bak de kip heerlijk gaar.

Giet de kokosmelk erbij en daarna de sperziebonen en de ananasblokjes. Meng het geheel goed door elkaar en laat het even doorkoken.

Bak ondertussen het naan brood af volgens de instructies op de verpakking en serveer de curry met rijst of noodles en het naan brood.

Eet smakelijk!

zelf curry pasta maken
Bron: uitpaulineskeuken.

Wil je meer lezen over heerlijke en voordelige recepten? Misschien vind je onderstaande recepten lekker?

Witlof uit de oven.

Bloemkool uit de oven

Makkelijke hapjes voor je verjaardag.

Show More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close